Анджелик Кербер (Германия) спечели титлата от Аустрелиън Оупън. На финала тя надигра фаворитката и носителка на 21 титли от турнири от Големия шлем Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 6:4.

"Поздравления за Серина, ти си била и продължаваш да бъдеш вдъхновение за много от нас. Не само че си истински шампион, но си и забележителна личност. Благодаря ти", започна изявлението си новата шампионка по време на церемонията по награждаването.

"Когато играх в първи кръг трябваше да спасявам мачбол и въобще не мислех, че ще стигна дотук. Просто използвах добре втория шанс, който се разкри пред мен. Мечта е да стигнеш до финал и да играеш срещу Серина Уилямс. Сбъдната мечта е да спечелиш трофея. През целия си живот съм работила за това и ето, че стигнах да бъда шампион в турнир от Големия шлем. Да не забравя да благодаря на хората от моя лагер, на семейството си. Свършихме наистина чудесна работа. Имам най-доброто семейство и екип. За мен това е вълшебен миг, на който се наслаждавам", допълни още германката./БЛИЦ