Тенисистката от Беларус Арина Сабаленка, която защити титлата си от Australian Open след успех с 6:3, 6:2 над китайката Цинвър Чжън. Световната №2 стана първата тенисистка, спечелила турнира в Мелбърн в две поредни години след сънародничката ѝ Виктория Азаренка през 2012 и 2013 г. 25-годишната Сабаленка стана едва петата тенисистка в историята на Откритото първенство на Австралия, спечелила трофея без загубен сет.

„Поздравления Чжън за невероятния турнир. Знам, че е трудно да загубиш на финал, но ти си невероятен играч и си толкова млада. Ще имаш много финали, които ще спечелиш. Благодаря на организаторите на турнира и на всички, които ми помогнаха през тези две седмици. Дори не можех да си представя, че ще вдигна този трофей отново – чувството е невероятно. Нямам думи“, обяви Сабаленка по време на церемонията по награждаване и след това се обърна към своя екип и семейството си.

„Момчета, стресирах ви малко след финала в Бризбейн. Този път се справих по-добре. Благодаря, че сте винаги до мен, независимо какво се случва. Без вас нямаше да мога да постигна толкова много в този спорт. Благодаря ви много за всичко, но без мен и вие нямаше да сте толкова добри. Приемете този факт! Никога преди не съм споменавала семейството в победни речи, но наистина трябва да им благодаря толкова много за всичко, което направиха. Обичам много семейството си, то е моята основна мотивация. Всичко, което правя, го правя само за вас. Обичам ви и ми липсвате много. Благодаря на феновете за подкрепата, обичам да играя пред вас“, допълни шампионката.