Чехия продължва защитата на титлата си от Фед Къп, тъй като се класира за полуфиналите на турнира. Това стана факт, след като Петра Квитова победи Саманта Стоусър от Австралия и даде на тима си аванс от 3:0. След това чехкините спечелиха и мача на двойки.
 
В мача между първите ракети на двата отбора, Квитова се нуждаеше от 125 минути за успеха с 2:6, 7:6, 6:4. На твърдия корт в Острава (на около 320 км от Прага) Стосър взе лесно първия сет, а след това имаше и мачпоинт във втория. Квитова обаче се пребори и взе частта след тайбрек.
 
В третия сет осмата в световната ранглиста чехкиня взе аванс от 5:3 и след това лесно спечели мача, което донесе седмата поредна победа на Чехия във Фед Къп.
 
В мача на двойки Лусие Храдечка и Андреа Хлавачкова, № 3 в световната ранглиста на женските двойки, победиха Кейси Делакуа и 16-годишната Ашли Барти с 6:0, 7:6. В събота Квитова победи Ярмила Гайдошова със 7:6, 6:3, а Лусие Шафаржова се наложи над Стоусър със 7:6, 7:6.
 
Чехкините се опитват да спечелят Фед Къп за трета поредна година и да изравнят постижението на Чехословакия от периода 1983-85 г. На полуфинала Чехия ще играе срещу победителя от двубоя между САЩ и Италия.