Шампионът от „Аустрелиън Оупън” Новак Джокович изрази радостта си от спечелването на своя пети трофей от турнира. Сърбинът стана първия с толкова отличия в Австралия от началото на Оупън ерата. Световният номер 1 джентълменски поздрави своя опонент Анди Мъри, след успеха си със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0 и шеговито го запита кога ще бъде сватбата му.

„Анди, ти си изключителен играч. Имаш страхотен екип, който също искам да поздравя. Също така поздрави и на твоята годеница Ким. Не знам кога ще бъде вашата сватба, но ви желая много деца”, започна Джокович.

„Гледам по-различно на нещата, откакто станах баща. Сега мисля по друг начин. Благодаря на спонсорите, които непрекъснато повишават нивото на турнира. Това е свидетелство за голямата страст, която влагат в работата си.

Искам да благодаря на екипа си, който винаги е бил с мен и в добри и в лоши времена. Те дават големи жертви, за да бъдат до мен. Благодаря ви, приятели. Благодаря ви за тази незаменима подкрепа.

Последно, но не и по значение – зрителите. 733 000 души е един страхотен рекорд. Това със сигурност е едно от най-значимите спортни събития в света и за мен е привилегия да бъда тук в ролята на шампион. Този успех ме поставя сред една елитна група играчи и това е нещо много специално за мен. Благодаря ви и ще се видим догодина”, каза още шампионът.