ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Яник Синер е новият шампион на силния турнир АТР 500 във Виена, след като детронира притежателя на отличието Даниил Медведев. 22-годишният италианец се наложи със 7:6(7), 4:6, 6:3 над топ поставения в австрийската столица в епична тенис битка, продължила малко над 3 часа.

В първия сет Медведев, който преди дни елиминира Григор Димитров, първи успя да пробие, за да поведе с 3:1, но Синер направи рибрейк. До края на частта нямаше повече пробиви и сетът бе решен в тайбрек. В него руснакът поведе с 4:1, но не успя да задържи преднината си и в крайна сметка световният №4 взе сета с 9:7.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В началото на втората част двамата печелеха подаванията си, въпреки че срещаха трудности. В петия гейм Медведев проби, а след това взе подаването на италианеца още веднъж, за да дръпне с 5:2. Синер върна единия пробив, но все пак световният №3 затвори частта с 6:4.

Решаващ за развитието на мача се оказа четвъртия гейм в решителния сет. Подаването на Медведев продължи повече от 20 минути, като в крайна сметка Синер проби. Руснакът направи рибрейк, но италианецът отново проби и този път успя да задържи преднината си, въпреки че трябваше да спаси две поредни точки за пробив в гейма, в който сервираше за титлата.

Припомняме, че Синер по-рано този месец постигна дебютната си победа срещу Медведев и го сломи в спор за титлата на турнира в Пекин. Тази вечер радостта отново е за италианеца, който е двукратен победител в Sofia Open (2020 и 2021 г.).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!