Попълнете търсена ключова дума или фраза

Шампионът на „Ролан Гарос“ детрониран

https://blitz.bg/sport/tenis/shampiont-na-rolan-garos-detroniran_324171.html Blitz.bg/Sport

Анди Мъри надви Вавринка, излиза срещу Джокович на финала

Getty Images / Guliver
1 от 1

Британският тенисист Анди Мъри детронира миналогодишния шампион на „Ролан Гарос“ Стан Вавринка. В полуфинален мач на откритото първенство на Франция шотландецът се наложи с 6:4, 6:2, 4:6, 6:2 над швейцарския тенисист.

По този начин 29-годишният Мъри стана първият британски тенисист, който ще играе на финал на „Ролан Гарос“ след Бъни Остин през 1937 г. В спор за титлата в неделя шотландецът ще се изправи срещу Новак Джокович. Тогава Анди Мъри ще опита да стане първият британец с титла в Париж след легендарния Фред Пери през 1936 г.

С днешния си успех шотландецът сложи край на серията си от три поредни загуби от Вавринка. Освен това Мъри стана едва десетият тенисист, който е участвал на финал и в четирите турнира от Големия шлем след началото на Оупън ерата през 1968 година.

Анди Мъри спечели първия сет след епичен десети гейм, в който Стан Вавринка спаси три брейкпойнта. Швейцарецът обаче имаше проблем с пласирането на най-голямото си оръжие – ударът от бекхенд, и това позволи на шотландския тенисист да вземе контрол върху мача.

Британецът направи два пробива, които му бяха достатъчни да спечели втория сет, но Вавринка отговори и взе третата част. Мъри обаче не допусна обрат и с нови два брейка в сервиса на своя противник стигна до крайната победа.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!

Още по темата

Коментирай

0 Коментара