ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът на US Open за 2021 г. Даниил Медведев детронира миналогодишния победител Карлос Алкарас и ще играе срещу Новак Джокович в спор за титлата от Откритото първенство на САЩ за тази година. Руснакът се наложи със 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 над испанския си съперник.

20-годишният Алкарас не успя да пласира нито един ас по време на мача, докато Медведев направи девет. Освен това испанецът спечели само една от деветте си възможности за пробив в четирите сета. Руснакът спечели 82% от точките си първи сервис (67 от 82), докато при Карлос Алкарас този процент е по-нисък – 69% (64 от 93).

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

На финала Даниил Медведев ще играе срещу Новак Джокович, а балансът между двамата е 9:5 в полза на сърбина. За последно руснакът се изправи срещу Ноле на полуфинала в Дубай през тази година, където 27-годишният Медведев в два сета сложи край на серията си от четири поредни загуби от Джокера.

Трябва да се отбележи, че Даниил Медведев спечели единствената си титла от Шлема именно на US Open. През 2021 г. той победи Джокович в три сета и спря сърбина по пътя му към осъществяване на Голям шлем в рамките на годината. Ноле не е печелил Откритото първенство на САЩ от 2018 г., когато надви аржентинеца Хуан Мартин дел Потро в три сета.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно. Всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Единствените възможности за пробив в първия сет се откриха пред Алкарас. Испанецът имаше два опита да осъществи брейк в подаването на Медведев в четвъртия гейм, но руснакът ги спаси. Равенството между двамата се запази до 6:6, което означаваше, че ще се играе тайбрек. В него Даниил Медведев осъществи три минибрейка срещу един в полза на Алкарас и така спечели частта при първия си сетбол със 7:6 (3).

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет се разви отлично за Медведев. Той направи ранен пробив, който след това затвърди и поведе с 3:0. Едва тогава Карлос Алкарас спечели гейм в частта, въпреки че му се наложи да спасява два брейкбола. В шестия гейм руснакът направи още един пробив и поведе с 5:1, което му позволи да сервира за спечелване на частта. Той го стори при втория си сетбол – 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна равностойно и всеки печелеше подаването си. Това продължи до четвъртия гейм, когато испанецът осъществи пробив, който затвърди, за да поведе с 4:1. След това испанецът не даде на съперника си да нито един шанс за достигане до брейкбол. Така в деветия гейм Алкарас сервира за спечелване на сета. Стори го при третия си сетбол, с което взе частта с 6:3 и намали изоставането си в мача.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Всеки от двамата печелеше подаването си в сета до шестия гейм. Тогава Медведев направи пробив в гейм, който продължи близо 12 минути. Той затвърди брейка при собствен сервис, за да поведе с 5:2. Алкарас намали изоставането си, но руснакът подаваше за спечелване на мача. Решителният гейм продължи почти девет минути. В него испанецът пропусна три възможности за пробив, а Даниил Медведев изтърва два мачбола. Все пак руският тенисист се възползва от третата си възможност за успех в двубоя и взе сета с 6:3.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!