Един от фаворитите за трофея на "Ролан Гарос" Доминик Тийм успя да премине през Марин Чилич в първия кръг на турнира след победа с 6:4, 6:3, 6:3 за малко над 2 часа игра.

Жребият не бе благосклонен към шампиона от US Open, но въпреки това той се справи с 32-годишния хърватин и във втория кръг ще се изправи срещу Джак Сок, който надделя над Райли Опелка.

Това иначе бе четвърти пореден успех за Тийм срещу Чилич в тура, като двамата се бяха срещнали за последно на US Open тази година. В първия сет Тийм проби още в началния гейм, но последва моментален рибрейк.

Все пак обаче с пробив в деветия гейм австриецът дръпна с 5:4 и след това си спечели подаването, за да вземе и самия сет. Във втория сет той бе още по-категоричен и след пробиви в първия и деветия гейм успя да го спечели, като освен това си взе всяко едно от подаванията.

Третият сет започна отлично за Чилич, който стигна до аванс от 2:0 гейма след ранен пробив. Тийм обаче върна пробива изоставане в четвъртия гейм и след това проби в шестия, за да се доближи още повече до успеха.

До края австриецът си взе подаванията и стигна до крайния успех.