Рафаел Надал коментира победата си над Данийл Медведев със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 на финала на US Open. Така испанецът спечели 19-ата си титла от турнирите от Големия шлем и се доближи само на една от рекорда на Роджър Федерер.

„Изключителен финал. Искам да поздравя Данийл, тъй като този финал е върха на един невероятен сезон за него. Заслужено вече е четвърти в света. Поздравявам го за невероятния напредък. Начинът, по който се бори, говори много за работата му и тази на неговия екип. Сигурен съм, че Медведев ще спечели титлата в бъдеще. Беше изумително как обърна мача. Той заслужава всички суперлативи. Медведев промени много своята тактика след първите два сета. Видя, че тази игра не му носи късмет и промени всичко. Това е нещо, което умее много добре“, призна Матадора.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Бях доста нервен при 5:2 в последния сет. Направих някои грешки, които можеха да ми струват скъпо. В такива мачове трябва да имаш и късмет. Аз го имах и мисля, че го заслужавах. Тази победа значи много за мен, защото дойде срещу един толкова разнообразен играч. Успях да се справя с всички трудности, напрежението и нервите. Имаше много критични моменти. Това беше един луд мач“, анализира испанецът.

„Нямаше как да стигна до победата без вашата енергия и подкрепа. Беше невероятно да играя всичките тези дни в Ню Йорк. Надявам се да се видим отново следващата година“, обърна се Рафаел Надал към феновете по трибуните.