Шампионът от US Open Доминик Тийм говори след победата с 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6) над Александър Зверев и похвали съперника си. Австриецът му пожела догодина да е на мястото му и отбеляза, че и двамата са заслужавали успеха снощи.

"Саша, ние се познаваме доста добре. Имаме чудесно приятелство, а вече и голямо съперничество. Много хубави неща се случват между нас, както на корта, така и извън него. Радвам се, че мога да споделя този момент с теб. Иска ми се да можеше и двамата да спечелим, защото го заслужаваме. Ти ми каза, че ще спечеля тази титла и аз сега ти казвам същото - че един ден и ти ще успееш и ще направиш семейството си щастливи. Поздрави и на твоя екип за работата, която сте свършили. Поздравявам и моя екип, страхотни сте! Не мога да ви благодаря достатъчно!", заяви Тийм.

"Всички, които направихте това събитие възможно, свършихте чудесна работа. И аз не вярвах, че това ще се случи. Надявам се догодина да имаме нормален турнир с пълни трибуни", допълни австриецът.

"Голямо здравей на Австрия! Надявам се, че всички от моето семейство, особено бабите и дядовците ми, да са издържали по време на мача. Знам, че не ви е било лесно. Надявам се, че сте добре", пошегува се в края Тийм.