Новият шампион на Ю Ес Оупън Стан Вавринка разкри, че преди началото на финала срещу Новак Джокович се е бил облян в сълзи и се е тресял от нерви заради страх, че може да загуби мача. Швейцарецът стигна до успеха с 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3.

„Днес преди финала бях нервен. Никога преди не съм се чувствал така. Треперех в съблекалнята. Когато започнахме последните обсъждания за мача с моя треньор Магнус Норман, аз заплаках. Направо се тресях“, обяви Вавринка.

„На корта обаче всичко се промени. Още с началните разигравания започнах да вярвам в себе си. Бях фокусиран единствено върху играта, а не какво може да се случи, ако спечеля или загубя. Единствено бях концентриран върху топката на корта“, допълни швейцарският тенисист.

Вавринка уточни, че страхът му е бил продиктуван от желанието да не загуби финал от Големия шлем. Сега той вече има три победи в три мача за титлата в турнири от Шлема.

„От началото на турнира бях около 22 часа на корта. Умората на края беше голяма. Професионалните спортисти трябва обаче да приемем това страдание, особено, когато е възнаградено с титла накрая. За мен този финал от Големия шлем беше най-болезненият – физически и психически, който някога съм играл“, призна новият шампион на Ю Ес Оупън.

„Още в началото се чувствах уморен. В началото на третия сет имах и схващания. В следващата част дойде болката. Опитах се да следвам съветите, които Магнус ми даде преди мача. Той ми каза да не показвам, че ме боли. Мисля, че го направих и дадох всичките си сили, за да стигна до победата“, завърши Вавринка.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ