Даниил Медведев е шампионът в четвъртото издание на София Оупън, на който БЛИЦ е медиен партньор. На финала руснакът, който утре навършва 23 години, победи с 2:0 сета Мартон Фучович (Унгария) - 6:4, 6:3

Това е четвърта титла за Медведев и първа за сезона. По-рано през годината той игра и на финала в Бризбейн (Австралия). По пътя към трофея в София руснакът загуби само един сет – в първия си мач срещу Робин Хаасе.

Триумфът осигури на Медведев 250 точки за ранглистата, където той ще остане на 16-то място. Освен това той ще получи чек за малко над 90 000 евро. Финалистът Фучович приключи надпреварата със 150 точки и близо 50 000 евро.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Беше невероятно! Искам да поздравя Мартон за страхотната седмица, която направи. Ние сме спортисти и се борим винаги за първото място и му желая да спечели титли тази година", каза Медведев след успеха.

"От първия ден сте с мен, всеки ден пълните залата и ние играем за вас. Не знам колко души събира "Арена Армеец", но всеки ден имаше много хора и това е страхотно. Нямаше да седя пред вас, ако не беше моят отбор. Искам да благодаря на съпругата си, но тя е голяма част от моя успех. Благодаря и на семейството си. Искам да изкажа благодарности на организаторите на турнира, на турнирния директор Горан Джокович, както на всички, които направиха тази надпревара възможна. И на доброволците, разбира се, защото без тях няма да е възможен този турнир", продължи руснакът.

"Искам да благодаря за край на речта си и на публиката в София, страхотни сте. За първи път съм в София, за първи път съм в България, страхотно е тук, надявам се да се върна. Харесвам града, харесвам хората и искам да дойда пак. Благодаря ви!", добави щастливият Медведев при награждаването си.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - резултати