Италианецът Яник Синер коментира втората си поредна титла от Sofia Open, дошла след успех с 6:3, 6:4 над Гаел Монфис в "Арена Армеец". 20-годишният италианец е първият, който печели два пъти поред трофея на турнира у нас, заради което определи София като специално място за себе си.

"София е много специално място за мен. Дойдох и отново направих отличен турнир. Чувството е прекрасно. Харесвам условията, корта. Играх много добре през цялото време. Мачът беше много физически, имахме дълги разигравания. Разликата беше, че когато получавах шанс, аз се възползвах. Сервирах по-добре, чувствах се стабилен от крайната линия. Ретурите ми се получиха в точните моменти. Имах и трудни моменти. При 15:40 в седмия гейм на първия сет изиграх две страхотни точки. Във втория сет на два пъти изоставах с 0:30 на мой сервис, но отново играх добре. Бях уверен. Чувствах се по-добре с всеки мач. Доволен съм от цялостното ми представяне", заяви 14-ият в световната ранглиста Синер, след като заслужи четвъртата титла в кариерата си.

"Никога не е лесно да вдигнеш трофей. Минаваш през трудни моменти, в които трябва да намериш решение. Радвам се, че вече имам два трофея от София в моя дом. Надявам се да продължа да прогресирам", добави той.

"За мен идването в София е много специално. Ще видим календара за следващата година, но защо да не дойда и догодина. Представям се добре тук, за нещастие тази година беше без публика. За мен беше хубаво да играя тук и се надявам следващият път да бъде с фенове", каза още 20-годишният италианец.

Синер е доволен от годината досега, като вече има три спечелени титли през сезона.

"Годината за мен беше страхотна. Играя с повече увереност на корта. Имах възходи и падения, което е нормално на моята възраст. Но винаги се стараех да намирам правилното решение в точния момент. Сезонът е дълъг и още не е свършил. Има още силни турнири. Още утре заминавам за Индиън Уелс. Сега се чувствам щастлив, но вече трябва да мисля и за бъдещето. Да бъда концентриран и да продължавам се доказвам във всеки мач", каза италианецът.

Той коментира и постижението на Гаел Монфис, който в София достигна до финал в Тура на АТП в 17-а поредна година.

"Невероятно е - 17 поредни години с финал. Само един има повече и това е Рафа (Надал). Това е лудост. Гаел е играл в много големи мачове. Това, което той прави, е невероятно. Движи се страхотно на корта на неговата възраст. Той е невероятен талант и прекрасен човек извън корта. Тенисът се нуждае от Гаел", каза Синер.