Шампионката от "Ролан Гарос" Мария Шарапова и победителката от Откритото първенство по тенис на САЩ Серина Уилямс ще играят на турнира в Бризбейн в началото на 2013 година, съобщиха организаторите. Заедно с Анди Мъри, те ще се подготвят за първия турнир от Големия шлем за календарната година.

"Всеки се старае да покаже добра форма в началото на годината в Австралия, защото там започват първите турнири след дълго прекъсване между сезоните. Исках да играя в Бризбейн и миналата година, но тогава бях контузена и трябваше да пропусна надпреварата. Чувала съм хубави неща за този турнир и мисля да се подготвям именно там в началото на следващата година", заяви Шарапова в съобщение до медиите.

Уилямс спечели Откритото първенство на САЩ миналата седмица и бързо обяви, че очаква с нетърпение началото на следващия сезон и мачовете в Бризбейн. "Обичам този турнир. Той е страхотен и помага на всички в подготовката им за Откритото първенство на Австралия. Тази година беше много забавно в Бризбейн, но за мен не приключи добре, защото получих доста лоша контузия", каза Уилямс./БЛИЦ