Приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова спечели титлата на „Ролан Гарос“ след трилър със Симона Халеп, а след като получи отличието изказа благодарности към много хора. Един от тях бе и българският тенисист, който е в Лондон и не успя да присъства на мача.

„Благодаря на този, който не е тук“, усмихна се Маша.

„Имам толкова неща да кажа. Симона, да бъдеш на първи финал е невероятно постижение, огромна крачка за твоята кариера. Ти и твоят екип свършихте страхотна работа и ти желая още много успехи“, обърна се Маша към колежката си от Румъния.

„Благодаря ви за подкрепата, която ми дава толкова сили, за да постигам успехи на корта. От малка мечтая да бъда тук и да спечеля този турнир. Благословената съм, че вече втори път съм с този трофей, на тази сцена, а вие винаги ме подкрепяте. Благодаря“, каза рускинята на феновете на корта.

„Няма думи с които да благодаря на моя малък тим, толкова означавате за мен. Трябва и вие да имате част този трофей. Благодаря ти много Жером, даваш ми позитивна енергия. Не беше лесно в началото, но  това тук е най-важното. Благодаря ти, че беше с мен в трудните моменти“, каза Шарапова на своя треньор.

„Благодаря на моите прекрасни родители, благодаря и на този, който не е тук. Не исках родителите ми да бъдат тук, защото съм суеверна, но сега се радвам. Заради вашите усилия и лишения съм това, което съм“, отдаде дължимото Шарапова на родителите си.

„Има специални хора, които не са тук. Благодаря ви, че сте част от моя живот и ми помагате да продължа напред“, завърши през сълзи Маша.