Мария Шарапова за втора поредна година е най-търсената спортистка в интернет търсачката "Bing", обявиха от конкурентната на "Google" компания. Нещо повече - Маша заема четвърта позиция в класацията за най-търсен спортист (мъж или жена), а в Топ 10 попада и Серина Уилямс.

Достоверността на тази класация буди известни съмнения на фона на това, че в нея дори не попадат имена като Рафаел Надал и Роджър Федерер, или пък който и да е било тенисист. Все пак в официалното съобщение на търсачката "Bing" на първо място като най-търсен спортист е състезателят по американски футбол Пейтън Манинг, на втора позиция е Тайгър Уудс, трети е Тим Тибоу - отново представител на американския футбол, пише tenniskafe. Четвърта е Шарапова, пети е Коби Брайънт, шеста е Серина Уилямс, а зад тях на девета позиция е Кристиано Роналдо, който е и единственият футболист в Топ 10.

По отношение на най-търсените спортистки за 2012 г. класацията за Топ 10 включва шест американски състезателки и четири тенисистки, две от които отново са представителки на САЩ:
1. Мария Шарапова (тенис)
2. Серина Уилямс (тенис)
3. Лоло Джоунс (лека атлетика)
4. Марони Маккайла (гимнастика)
5. Хоуп Соло (американски футбол)
6. Мисти Мей-Трейнър (волейбол)
7. Габи Дъглас (гимнастика)
8. Каролине Возняцки (тенис)
9. Алекс Морган (американски футбол)
10. Винъс Уилямс (тенис)