ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Мария Шарапова успя да преодолее истински шок, но се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос". Рускинята загуби с 0:6 първия сет от Йелена Янкович и по всичко изглеждаше, че ще напусне турнира безславно, сдавайки титлата. Гаджето на Григор Димитров обаче показа изключителна промяна в играта си и обърна резултата до 2:1 сета в своя полза. Шарапова спечели следващите две части с 6:4 и 6:3. Маша е шампионка от 2012 година, а на полуфиналите ще се изправи срещу Виктория Азаренка. Двете имат 12 мача помежду си до момента. Тенисистката от Беларус има аванс от 7:5 успеха.

В първия сет Шарапова направи цели 14 непредизвикани грешки, лесно губеше всички разигравания и логично загуби с катастрофалното 0:6. Във втората част рускинята подобри представянето си, първо поведе с ранен пробив и набързо си осигури комфортен аванс с 3:1. Последваха нови два гейма за рускинята за 5:1. Янкович върна единия пробив за 2:5, но след това Шарапова затвори сета с 6:4.

Третият решителен сет стартира гейм за гейм, а двете удържаха подаванията си. Стигна се до седмия гейм, в който Шарапова поведе с пробив аванс за 4:3. Веднага след това Мария отрази брейкбол и затвърди пробива си за 5:3. Рускинята затвори сета и мача с нов пробив за 6:4.