Мария Шарапова винаги е била известна със своето педантично отношение към физическата си подготовка. Рускинята имаше репутацията на една от най-атлетичните тенисистки в женския тур, като дългите мачове рядко бяха проблем за нея.

Доказателство за това бе последната ѝ титла от Големия шлем – тази от Ролан Гарос през 2014 г., когато Маша спечели изтощителна трисетова битка със Симона Халеп.

Бившата №1 в света прекрати кариерата си в началото на тази година, но това очевидно по никакъв начин не е намалило нейното желание винаги да бъде в топ кондиция, пише tenniskafe. 

През последните месеци носителката на пет титли от Големия шлем неколкократно публикуваше клипове, в които осъществяваше различни видове тренировки и изглежда, че тази тенденция ще продължи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Рускинята публикува ново видео, в което отново набляга на силовите тренировки, но кардио упражненията също не са пренебрегнати. „Кой изгаря пиршеството си предварително?“ написа като текст към клипа бившата първа ракета на Русия.

Подобно на другите ѝ публикации от този тип, някои от нейните фенове отново изразиха надежда, че тяхната любимка се подготвя за евентуално завръщане на корта. За тяхно нещастие обаче двукратната шампионка на Ролан Гарос категорично отрича тези слухове.