Мария Шарапова записа поредна загуба от Серина Уилямс, този път на полуфинал на "Уимбълдън". Това бе победа №18 за американката срещу рускинята, която има само два успеха и то през 2004 година.

"Не достигнах до нито една точка за пробив, което ме затрудни още повече. Нейният сервис е едно от най-големите ѝ предимства. Той е и една от причините да се намира на това място, на което е днес. Тя разчита на сервиса си да я върне в играта, когато е притисната. А е очевидно, че когато диктува, ѝ е още по-лесно", заяви Шарапова след поражението.

"Смятам, че ударите ѝ бяха по-дълбоки от моите. Това прави голяма разлика. Смятам, че едно от нещата, които прави много добре, е да сменя ритъма от дефанзивна позиция към атакуваща. Аз не успях да направя това."

"Винаги очаквам от нея да играе най-добрия си тенис срещу мен и още няколко други от елитните тенисистки. Не мисля, че това е тайна. Тя знае срещу кои съпернички трябва да е на най-високо ниво. Видя се срещу Азаренка, срещу мен и срещу още няколко други от момичетата."

"Никога не е лесно в края на турнира за един играч, особено на Уимбълдън. Очаквам от себе си да печеля големите турнири. Разочароващо е, защото знам, че имам нивото да го правя", завърши тя.