Мария Шарапова доста трудно успя да победи младата полякиня Агниешка Радванска със 7:6, 7:5 и се класира на 1/4 финалите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж.

Рускинята загуби първите три гейма в първия сет срещу първата ракета на Полша, но след това успя да се върне в мача и да се добере до тайбрек, в който се наложи със 7:4. Вторият сет отново не бе лесен за поставената под номер 7 в схемата Шарапова, която бе на косъм да го загуби. Радванска обаче изпусна 3 сетбола при 5:4 гейма в своя полза. Маша показа характер и спечели оставащите три гейма, с което взе и мача.

В следващия кръг Шарапова ще трява да играе срещу Андреа Петкович, която също много трудно преодоля четвъртия кръг на надпреварата. Родената в бивша Югославия германка все пак елиминира Мария Кириленко с 6:2, 2:6, 6:4.

В първия сет Петкович и Кириленко не успяваха да намерят сервиса си и след серия от пробиви в крайна сметка поставената под номер 25 Петкович затвори частта с убедителното 6:2.

Вторият сет бе най-добрият за красивата рускиня. Тя поведе набързо с 3:0 и не допусна изненада до края като върна на съперничката си за предната част – 6:2 за Кириленко.

Така всичко се реши в най-оспорвания трети сет. Кириленко показа характер, като успя да върне пробив на Петкович и стигна до равенство 4:4. Рускинята обаче хвърли усилията си на вятъра след като позволи на германката да я пробие веднага отново за 5:4. На свой сервис Петкович пропусна един мачбол, но при втория си шанс не сгреши и спечели сета с 6:4, а с това и мача с 2:1 сета. /БЛИЦ