Мария Шарапова бе една от звездите в традиционната инициатива на WTA, по време на която преди старта на голям турнир състезателите отговарят на въпроси на феновете. Един от тях бе дали един ден ще видим Мария и Григор Димитров в мач на смесени двойки.

"Да, може би не на турнир от Големия Шлем, въпреки че той би искал. Но бихме се забавлявали, понякога на тренировка си партнираме на смесени двойки. Той е много по-добър от мен и не ми се иска да изглеждам зле до него", отговори през смях Шарапова, цитирана от Tenniskafe.com.

Нежеланието на рускинята да стори това на турнир от шлема означава, че на практика няма да ги видим в официален мач, тъй като смесени двойки в календара на АТР и WTA се играят единствено на Големия Шлем и като единствен вариант остава евентуално на демонстративен турнир.

Друг въпрос бе кой е последният филм, който рускинята е гледала, а Мария си призна, че много отдавна не е правила това и даже не може да си спомни кога за последно е ходила на кино. Тогава кой филм би искала да гледа? "Харесва ми всичко с Джак Никълсън, невероятен е. Също така ми харесват комедиите", бе отговорът на Маша.

Последният въпрос бе свързан с любимите цветове на Шарапова, която сподели, че извън корта обича да носи черно и сиво, а малко по-късно демонстрира отлични познания по френски.

Самото интервю на рускинята можете да видите тук (от 25:05 мин. до 32:00 минути):