Седемкратният шампион Новак Джокович отправи послание към претендентите за титлата от "Уимбълдън", след като победи Андрей Рубльов и стигна до пореден полуфинал на турнира от Големия шлем на трева.

"Искат да вземат голям скалп, искат да ме победят, но това няма да се случи", отсече с усмивка Ноле след успеха над руснака с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3. Победата изпрати Ноле на полуфиналите на Шлема за 46-и път, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер за всички времена при мъжете. Освен това сърбинът продължи победната си серия на "Уимбълдън" до 33 мача.

Сега 36-годишният Джокович е само на две победи от 24-а титла от Големия шлем и осма от турнира в Лондон. 

Запитан какво е чувството да си човекът, който е винаги с мишена на гърба си, Джокович каза: "Обичам го. Всеки тенисист иска да бъде в позиция, в която всеки иска да спечели срещу теб".

"Напрежението е привилегия, както казва Били Джийн Кинг. Никога няма да изчезне. Той събужда най-красивите емоции в мен и ме мотивира повече от това, за което някога съм мечтал, вдъхновява ме да играя най-добрия си тенис", добави Джокович. 

"Много уважавам Андрей, той предлага много интензитет на корта. Може дори да се чуе в ударите му, особено форхендът. Чак е плашещо - и идващата топка, и звукът, който той издава при ударите си", каза Ноле за Рубльов.

Следващият съперник на сърбина е Яник Синер. Полуфиналът им ще се играе в петък.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ