Роджър Федерер е един от най-успешните тенисисти в историята. Той има четири деца със съпругата си Мирка, която в миналото беше тенисистка. Затова мнозина се питат дали някой от тях ще наследи родителите си на корта.

Маестрото и съпругата му имат две двойки близнаци. Преди 11 години се родиха момичетата Мила и Шарлин, а преди шест години и момчетата Лео и Лени. Мнозина обаче се шегуват, че това са двете най-големи двойни грешки на швейцарския тенисист.

Причината е, че децата на Роджър Федерер като цяло нямат интерес към тениса и спорта. Според близкия приятел на семейството Симон Граф, швейцарски журналист, само един от синовете на Маестрото показва заложби.

Той твърди, че Лео е този, който може да последва стъпките на родителите си в спорта. Момчето играе тенис, но демонстрира истински заложби в традиционен за Швейцария спорт – ските. Дори има едно спечелено състезание.

Това не е изненада, тъй като ските са дълбоко заложени в швейцарската образователна система. Децата са задължени да посещават уроци по ски. Освен това семейството на Роджър Федерер живее в планинския курорт Валбела.