Легендарната германка Щефи Граф надъха своята сънародничка Анджелик Кербер преди финала срещу световната номер 1 в момента Серина Уилямс на „Аустрелиън Оупън” в събота сутрин от 10:30 часа българско време.

„Поздравявам те. Огромна радост е за мен. Поздрави от Лас Вегас”, написа Щефи Граф в профила си на социалната мрежа „Туитър” след призива на Анджелик Кербер от „Род Лейвър Арена” Мелбърн да получи тази подкрепа.

„Щефи писа на Анджи. Тя е съпричастна, гледала е полуфинала по телевизията. Щефи ми каза: Ако някой го заслужава, това е Анджи”, сподели германската треньорска Барбара Ритнер пред „Билд”.

„Да. Мисля, че германците трябва да се подкрепяме”, отговори Кербер на въпрос дали е получила достатъчно мотивация от Щефи Граф.

Миналата година Анджелик Кербер тренира в Лас Вегас заедно с Щефи Граф. „Енергията на Щефи и Андре Агаси ми повлия много добре”, каза тогава Кербер, която има приятелски отношения с двамата. Тя може да зарадва още повече Граф, ако победи на финала в Мелбърн американката Серина Уилямс. Щефи Граф има 22 титли от Големия шлем, а Уилямс е с 21 трофея и при нов успех ще се изравни с германката.