Изпълнителният вицепрезидент на Женската тенис асоциация Лорънс Епълбаум е в България. Той заяви, че страната ни може да продължи да организира турнири от календара на WTA за в бъдеще. Както е известно, тази година в София ще се провежда третото издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който от следващата година ще се провежда на територията на Китай.

Лорънс Епълбаум даде висока оценка на организацията на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките и не пропусна да похвали местните фенове. "В тях има страхотна енергия", каза той. Според Епълбаум българския тенис се намира в специален момент: "имате Цветана при жените и Григор при мъжете. Това се вижда и тук - все повече и повече деца тренират, публиката в "Арена Армеец" се увеличава".

Епълбаум каза още, че е голям фен на Пиронкова - "Мисля, че тя е невероятен посланик на България по света". Той покани всички зрители да не пропускат уникалния шанс да гледат класен тенис на живо в зала "Арена Армеец".

„Този турнир създава шампионки! Пример за това е Симона Халеп. Миналата година тя спечели тук, а сега е една от най-големите звезди на женския тенис”, коментира още Лорънс Епълбаум в сутрешния блок на БНТ.
 
„Вие имате невероятна представителка в лицето на Цветана Пиронкова. Тя е фантастична, играта й се отличава с много страст. Началото на годината за нея беше добро. Спечели своята първа титла. Моментът е специален за българския тенис - имате Цвети при жените и Григор при мъжете. През 2018 година ще бъдете Европейска столица на спорта - факт, от който съм много развълнуван. Като добавим и невероятното отношение на българската федерация към женския тенис - смятам, че бъдещо сътрудничество помежду ни е възможно. Още повече, че в случая разчитаме и на страхотната енергия на феновете ви”, каза още Епълбаум.