Президентът на Европейската тенис асоциация Жак Дюпре пристигна на посещение в София.  Заедно с президента на нашата федерация Стефан Цветков двамата говориха относно проекта на Европейската комисия „Младежта в действие”, чието първо издание ще стартира в София на 8 ноември, както и за предстоящия през март 2014 година конгрес на Тенис Европа, който ще се състои в българската столица.

“Проектът засяга много теми и е предназначен главно за млади хора между 18 и 25 години. Освен организирането на състезания, важна тема е и етиката. В момента корупцията и уредените мачове са най-големият бич на спорта изобщо. Една от целите ни е да предотвратим подобни неща, защото млади спортисти се изкушават и падат в ямата. Надяваме се, че този проект ще бъде много успешен и София ще се превърне в пример за останалите”, заяви Жак Дюпре.

Французинът уточни, че в проекта могат да участват и състезатели над 25 години, които наскоро са прекратили своята кариера.

“Самият факт, че в София се организират тези две големи събития, показва, че вашата федерация е много активна и върши огромна по количество работа. Нека не забравяме, че след няколко седмици има голям турнир в София – Турнира на шампионките, което е още едно доказателство за активността на федерацията. С президента Цветков имаме идеята да организираме и тенис състезание от "Спешъл олимпикс", разкри Дюпре.