Последната "уайлд кард" за АТП турнира в София ще бъде пазена до последно за най-добрия български тенисист Григор Димитров, заяви директорът на състезанието Eрхан Орал.

Както е известно, надпреварата ще се състои в зала "Арена Армеец" от 30 януари до 7 февруари.

"Наясно сме с програмата на Григор Димитров и уважаваме решението му. Ако той все пак реши друго, ние сме готови да запазим до последно третата "уайлд кард" за него. Това и казах на министъра на младежта и спорта г-н Кралев", коментира Орал.

Другите две "уайлд кард" за основната схема вече са дадени на национала на България за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов и на водещия турски играч Марсел Илхан.

Орал се познава добре с Григор Димитров и с баща му Димитър Господинов от годините, в които той е бил треньор на българина в отборите на ITF за подрастващи до 14 и до 16 години.

"Познавам се с Григор и с баща му. Бих казал, че отношенията ни са доста добри. С Димитров се видяхме на кафе и говорихме за турнира в София. Той има други планове, най-малкото защото има договор за участие в турнира в Акапулко (б.а. 22-27 февруари). Освен това в Австралия сега температурата достига до 40 градуса, а в София сега е минус 15. По принцип след Откритото първенство на Австралия има два пътя за тенисистите за участие в турнири - в Америка и в Европа. Аз също не бих го посъветвал да играе в Европа и после да пътува за Америка. Все пак, обаче, турнирът в София е в неговата родна страна, така че има вероятност той да промени решението си", заяви Орал.

Директорът на "Гаранти Коза София Оупън 2016" потвърди, че е изпратил покана за участие на турнира в София на бившия №1 в световната ранглиста Рафаел Надал, който вчера отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия след поражение в пет сета от сънародника си Фернандо Вердаско.

"Пратих покана на Надал, ведната след като той отпадна в Австралия. Това е обичайна практика. Сигурен съм, че от другите турнири, които съвпадат като време на провеждане с нашия в София (в Монпелие и Кито), са направили същото", каза още Орал.