Цветана Пиронкова загуби от украинката Елена Свитолина с 6:3, 3:6, 2:6 в среща от втория кръг на "Ролан Гарос". Българката разби германката Мона Бартел с 6:0, 6:4 в първия, но нямаше сили за повече срещу номер 6 при жените в първия им мач досега.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна равностойно и равенството се поддържаше до 3:3, макар Пиронкова да изпусна два брейкпойнта при 1:1. Българката все пак поведе при сервис на Свитолина за 4:3, взе подаването си на нула за 5:3, след което довърши украинката за крайното 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет премина при постоянна размяна на пробиви до 3:2 в полза на Свитолина, след което двете започнаха да печелят подаванията си. Украинката все пак измъкна победата в сета с пробив за 6:3 след два сетпойнта.

ТРЕТИ СЕТ
Третия сет не започна добре за Пиронкова, която бе пробита във втория гейм и позволи изоставане от 0:3. Българката все пак се бори много и успя да пробие опонентката за 2:3, но още в следващия геймдопусна пробив на нула. Свитолина поведе в с 5:2 и отново проби Пиронкова за крайното 6:2.

В следващия кръг Свитолина среща полякинята Магда Линет.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК