Втората и третата ракета на България Елица Костова и Изабелла Шиникова ще играят в основната схема на турнира на WTA от сериите "125 К" в Лимож, Франция, който се провежда в зала и започва утре.

Много е вероятно точно на това състезание да се реши коя от двете ще завърши сезона като втора по сила родна тенисистка. В момента Костова е №131 в света с актив от 449 точки, а Шиникова е №136 с 436. Но в класацията утре към актива на Изабелла ще бъдат добавени 12-те точки от титлата в Стокхолм, а на 21 ноември тя ще вземе още 9 точки от участието си в Братислава.

И двете националки изтеглиха тежък жребий в Лимож. Костова ще се изправи срещу шестата поставена Дона Векич. Тенисистката от Кърджали не е играла досега с приятелката на Стан Вавринка, която е №101 в ранглистата. При успех Елица очаква на осминафинал Елизе Мертенс (Белгия) или Тара Муур (Великобритания).

Шиникова излиза в първия кръг срещу чешката ветеранка Луцие Храдецка. И тук двете не са играли до момента. Ако спечели, Изабелла ще играе най-вероятно срещу защитаващата титлата си водачка в схемата Каролин Гарсия, която в момента участва на финала на "Фед къп". Французойката ще играе срещу Ребека Срамкова от Словакия.

Ако двете българки запишат по две победи, ще се срещнат на четвъртфиналите на турнира.