Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Изабелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира на твърда настилка в Ла Марса (Тунис) с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставената под №1 Шиникова победи с 6:0, 6:4 Анастасия Поплавска от Украйна. Срещата продължи 72 минути.

Това е втора двусетова победа за Изабелла на турнира.

По-късно днес Шиникова ще играе на четвъртфинал и в надпреварата на двойки. Българката и Мария Ткачева от Русия ще играят срещу Джеси Ромпи от Индонезия и Ела Симънс от Австралия.

Лия Каратанчева отпадна в третия кръг на сингъл на турнира в Оточец (Словения) с награден фонд 40 хиляди долара. Българката отстъпи с 0:6, 3:6 от Барбора Паличова от Чехия. Преди този мач Каратанчева постигна дву двусетови победи на турнира. Вчера Лия елиминира във втория кръг №10 в схемата и №224 в световната ранглиста Тена Лукас от Хърватия.

Юлия Стаматова и Галена Кръстенова пък отпаднаха във втория кръг на сингъл на турнира на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара.

Юлия Стаматова загуби драматично от рускинята Екатерина Овчаренко с 2:6, 7:5, 6:7(3) в 3-часов двубой. Тя на два пъти пропиля пробив аванс в решителния трети сет, като при 5:4 сервираше и беше на две точки от победата при 40:40, но не успя. В последвалия тайбрек Овчаренко взе пет от последните шест разигравания, а с това и срещата.

16-годишната квалификантка Кръстенова беше елиминирана от оставената под №1 румънка Андрея Присъкариу (Румъния) с 1:6, 1:6. Българската тийнейджърка вчера записа първата си победа в основната схема на състезание на ITF.