Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне срещу световния №56 Камерън Нори участието си в тазгодишното издание на Мастърс турнира в Маями (САЩ). Британецът победи Йошихито Нишиока с 6:1, 3:6, 7:5 в мач от първия кръг на надпреварата и ще мери сили с Гришо във втория, а до момента те не са се срещали в турнир на ATP.

Срещата ще се запомни най-вече с обратите, особено в третия сет, когато Нори обърна своя съперник от изоставане 1:5 до 7:5 гейма.

Нори е изиграл 15 мача от началото на сезона, записвайки 9 победи. Втората ракета на Великобритания започна силно годината, достигайки полуфинал на ATP 250 турнира в Делрей Бийч, където загуби от Себастиан Корда с 3:6, 5:7), а миналата седмица отпадна на 1/4-финалите на ATP 500 в Акапулко след поражение от Доминик Кьопфер с 5:7, 4:6.

Тази година Григор Димитров достигна до 1/4-финал на Australian Open, като по пътя си към финалната осмица елиминира Марин Чилич, Пабло Кареньо Буста и един от големите фаворити Доминик Тийм, но след това загуби в четири сета от сензацията Аслан Карацев. Миналата седмица българинът също взе участие в Акапулко, където бе елиминиран на 1/4-финалите от италианския талант Лоренцо Музети.