Ракът не е знаел срещу какво се изправя, когато е решил да избере за свой съперник Франческа Скиавоне. Италианката дълго време бе далеч от медийното внимание, но се завърна с новината, че е преборила една от най-коварните болести.

Скиавоне разкри, че успешно е минала химиотерапия в борбата със злокачествен тумор. И добави, че борбата е била тежка, но бившата тенисистка е успяла.

Една от емблематичните фигури в женския тенис през последното десетилетие сложи официален край на състезателната си кариера през 2018 година. Публиката вече няма да може да се наслаждава на красивия бекхенд с една ръка на Франческа Скиавоне, която обяви, че се оттегля от професионалния тенис.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кариерата на италианката ѝ донесе 8 титли, достигане до номер 4 в света и 614 спечелени мачове на сингъл. Въпреки скромните си физически данни Скиавоне спечели единствената си титла от Големия Шлем на Ролан Гарос – може би най-трудния за завоюване турнир, където си проличават морално-волевите качества на всеки състезател. Освен със страстта и техничния си стил на игра, 38-годишната вече бивша тенисистка бе известна именно с невероятната си борбеност.

Франческа е първата италианка с титла от Големия Шлем, когато завоюва Ролан Гарос през 2010 г. Впоследствие Флавия Пенета повтори успеха й на US Open 2015 г.