Светът на тениса все още се опитва да се нагоди към ситуацията на пандемия заради COVID-19. Програмата продължава да търпи неочаквани промени, а сега стана ясно, че дори няма гаранция, че първият за 2021 г. турнир от Големия шлем – Australian Open, ще се проведе по програма.

Младежката част на Откритото първенство на Австралия вече беше отменен. Сега според испанското издание „Ас“, основният турнир за мъже и жени ще бъде отложен с няколко месеца. Вариантите са провеждане през март или април.

Това противоречи на твърдението на директора на Australian Open Крейг Тили, който обеща вълнуващо тенис лято в страната. В страната лятото продължава от декември до февруари и това означава, че той не планира никакво отлагане на турнира.

Заради ограниченията за влизане в Австралия от страна на чуждестранни граждани вече стана ясно, че вероятно ще пропаднат всички подгряващи турнири – в Аделаида, Бризбейн и Хобарт. Всички тенисисти и техните екипи трябва да преминат през 14-дневна карантина, а освен това нямат право да влязат на територията на Зеления континент до началото на 2021 г.