ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

27-годишната естонска тенис звезда Анет Контавейт шокира феновете си с решението да спре с тениса. Предстоящият "Уимбълдън" (3 - 16 юли) ще бъде последният в кариерата й, а причина за това е хронична контузия в гърба, която я измъчва още от 2021 г. 

„Здравейте, приятели! Днес официално обявявам, че прекратявам своята кариера като професионален спортист. След няколко лекарски прегледа и консултации с екипа ми, стана ясно, че страдам от дегенериране на един от лумбалните дискове в гърба ми. Това не ми позволява да играя и тренирам на пълни обороти и следователно е невъзможно да продължавам да играя на високо ниво в нашия толкова конкурентен спорт“ – написа Контавейт в Instagram.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Тенисът ми даде и ме научи на много неща, за които съм благодарна. За мен бе незабравимо да развея гордо флага на Естония в света на тениса и да имам възможност да играя пред своите почитатели по целия свят. Готова съм да посрещна новите предизвикателства, след като положа едно последно усилие като тенисистка – да се боря докрай и да се насладя на играта на Уимбълдън. Благодаря на всички ви за непрестанната подкрепа“.

2021 бе най-силната година за Контавейт, която спечели четири титли и стигна до заключителния сблъсък на Финалите на WTA, достигайки до №2 в световната ранглиста. Естонката бе считана за една от фаворитките за титлата на Australian Open 2022, но отпадна още във втори кръг. 

През февруари миналата година Контавейт спечели титлата в Санкт Пeтербург, но след това загуби финалите в Доха, Хамбург и Талин, а след отпадането на осминафинала в Острава, сложи край на сезона си.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!