Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън и шотландският актьор Шон Конъри прекъснаха пресконференцията на Анди Мъри след спечеления полуфинал на Откритото първенство по тенис на САЩ.

„Извинете ме за прекъсването", каза носителят на Оскар, след като Мъри отговори на въпрос как ще се отрази отлагането на финала с един ден. Веднага след това Шон Конъри запозна официално Мъри и Сър Алекс, след което Конъри, Фъргюсън, Мъри и майката на тенисиста Джуди позираха заедно за снимка.

В следващия момент Мъри се обърна към майка си и й казала учуден: „Миришеш на вино.“

„Той ме накара да пия вино", обясни майка му и посочи Сър Алекс.

"Тъкмо беше започнал да ми обяснява, че Шотландия е дала началото на всичко на света“, добави Джуди.

Всъщност това беше и първа реална среща между Мъри и Шон Конъри, след като досега те се били чували единствено по телефона и актьорът-ветеран е давал кураж на младия си сънародник преди мачовете. Въпреки това двамата се чувствали достатъчно близки, а Шон Конъри беше довел на мача с Бердих и Сър Алекс. Двамата изгледаха победата на техния човек над Томаш Бердих с 5:7, 6:2, 6:1, 7:6 (9:7).

Както е известно, Шон Конъри е активист на Шотландската национална партия, а Сър Алекс Фъргюсън винаги подчертава принадлежността си. Като мениджър на шотландския национален отбор на Световното в Мексико през 1986 година той организираше национални вечери за футболистите, за да повдигне патриотичното им чувство.