Бившият №1 в световния мъжки тенис Карлос Моя направи шоу в зала “Христо Ботев” днес в София. Испанецът е в България по повод 80-ата годишнина на Федерацията по тенис. Шоуто продължи над два часа и половина и се радваше на голям зрителски интерес. Възможността да застанат срещу шампиона от Ролан Гарос през 1998 година получиха част от най-изявените ни тенисисти. Първи на корта срещу испанеца излязоха шест млади таланти и шампиони на България до 10, 12 и 14 години. Симеон Иванов, Михаела Гаджева, Мишел Тричков, Виктория Бърдарова, Андрей Алауи и Вивиан Златанова бяха част от отрития урок на Моя. Последните четирима от тях ще отидат благодарение на БФТенис на двуседмичен лагер в САЩ.

untitled1_2.jpg

Родната централа подаде ръка и на тенисистите ни в инвалидни колички, за които има специална програма и ежеседмично тренират под ръководството на своя треньор Христинка Братанова. Всички тенисисти, които излязоха на корта в Студентски град, получиха и доста награди. А преди старта на шоуто десетки дечица, които вече тренират тенис, включително на 3-4 годинки, демонстрираха уменията си за публиката.

untitled3.jpg

Моя в тандем с втората ни ракета Диа Евтимова измъкнаха равенството 4:4 от двойката между най-добрата ни състезателка на корта Цветана Пиронкова и еврошампиона до 16 години Димитър Кузманов./БЛИЦ

untitled4.jpg