Шоумените Ник Кириос и Танаси Кокинакис спечелиха титлата при мъжките двойки на Australian Open, следа като участваха на турнира с уайлд кард. На финала двамата тенисисти с гръцки корени победиха австралийските си сънародници Матю Ебдън и Макс Пърсел със 7:5, 6:4.

Мачът вървеше равностойно и никоя от двойките не успяваше да направи пробив. Това се промени в 11-ия гейм, когато Кокинакис и Кириос успяха да направят брейк в подаването а съперниците си, а това им помогна да спечелят първия сет.

След това двамата направиха пробив и в седмия гейм на втората част, за да поведат с 4:3. В следващия гейм те не успяха да спечелят първия си мачпоинт, но стигнаха до победата в мача при собствен сервис.

Малко преди края на срещата избухна скандал. Макс Пърсел и Матю Ебдън се оплакаха от поведението на един от зрителите на трибуните. Ник Кириос поиска той да бъде отстранен от трибуните. Останалите фенове посочиха виновника, а охранителите го изпроводиха до външността на корта заедно с неговите приятели.

За Ник Кириос и Танаси Кокинакис това е втора обща титла от Големия шлем на двойки, след като през 2013 г. спечелиха "Уимбълдън" при младежите.