Гаел Монфис разкри след победата със 7:5, 6:3 над Михаил Кукушкин, че най-важното нещо за него на корта е да се забавлява. Французинът говори и за голямото си оръжие преди съперсблъсъка на четвъртфиналите срещу новата сензация в тениса Стефанос Циципас, елиминирал Ян-Ленард Щруф.

„Очаквах да е нещо хубаво. Предишният път, когато бях в България ми хареса много. Публиката е с мен още от първия ми мач, това наистина ме радва. Всичко е страхотно“, сподели Монфис за турнира София Оупън 2019.

„Мисля, че се подобри. Моята задача беше да намеря по-добър ритъм, което и направих. Вдигнах процента на вкаран първи сервис. Моята цел беше да използвам началния удар като оръжие. Тук играем в зала и искам да се възползвам от него. Искам да използвам това оръжие и на четвъртфиналите. Може и да не направя толкова много асове, но е важно началният удар да върви“, каза французинът за сервиса си.

„За мен това е най-важното нещо – да се чувствам добре, да се забавлявам на корта. Това, за нас, може да е и професия, но в крайна сметка тенисът е спорт. Когато бях дете, моите родители ми казваха: „В сряда, когато си на тенис се забавлявай“. Важното е да изпитваме това забавление на корта. Ние жертваме доста, понякога хората не го разбират, но тенисът е и едно голямо удоволствие. Един ден, ако не съм щастлив излизайки на корта, вероятно ще спра да играя“, завърши Гаел Монфис.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати