Голямата звезда на швейцарския тим Роджър Федерер ще участва в срещу Франция във финала за Купа Дейвис въпреки проблемите с гърба си. 17-кратният победител на турнири от Големия шлем получи контузия на полуфинала на турнира в Лондон през миналата седмица, но ще излезе срещу Гаел Монфис в петък във втория мач за деня.

Първата среща от финалния сблъсък в малкия френски град Вилньов д’Аск на около 10 километра от Лил ще бъде между шампиона от Откритото първенство на Австралия Стан Вавринка и Жо-Вилфред Цонга.

Големите звезди на двата тима няма да вземат участие в мача на двойки в събота, когато Марко Киудинели и Михаел Ламер ще се изправят срещу Жулиен Бенето и Ришар Гаске. За неделя пък по програма са предвидени сблъсъците Федерер срещу Цонга и Вавринка срещу Монфис.

Финалът на традиционната отборна надпревара ще се проведе на футболния стадион на Лил пред рекордния брой от 27 000 зрители.

Швейцария за втори път ще спори за трофея след 1992 година, когато губи от САЩ с 1:3 победи, а Франция ще играе за десета титла, след като за последно спечели Купа Дейвис през 2001 година в Париж.