Водачката в схемата Ига Швьонтек постигна експресна победа срещу японската квалификантка Ена Шибахара с 6:0, 6:1 за малко повече от час игра във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, последен за годината турнир от Големия шлем.

Полякинята не остави съмнение в превъзходството си и след леки колебания в първия кръг, когато допусна повече от 40 непредизвикани грешки при трудна победа срещу Камила Рахимова, този път не допусна спадове в играта си и даде само гейм на съперничката.

"Опитвам се да бъда наистина стабилна и да избирам правилните удари и да бъда активна на корта. Доволна съм от всичко. Просто почувствах ритъма много по-добре. Бях малко напрегната в предишния си мач, така че днес просто исках да се съсредоточа върху правилните неща и да се фокусирам върху себе си", каза Швьонтек в интервюто за корта.

В третия кръг Швьонтек очаква победителката от срещата между рускинята Aнастасия Павлюченкова и Елизабета Кочарето от Италия.

Петата в схемата италианка Джазмин Паолини прекара едва няколко минути на корта и се класира за следващия етап след отказване на чехкинята Каролина Плишкова, която получи контузия още в началото на срещата. Двете направиха едва три разигравания в първия гейм, преди чехкинята да се откаже заради травма в ходилото. 

Паолини, финалистка на Ролан Гарос и Уимбълдън, достига до третия кръг на Ю Ес Оупън за първи път в кариерата си.

Представителката на домакините Ашлин Крюгер елиминира 21-ата в схемата Мира Андреева от Русия в два сета - 6:1, 6:4. Напред продължава и испанката Джесика Манейро, който отстрани номер 31 в схемата Кейти Бултър от Великобритания със 7:5, 7:5.