Приключи серията от международни надпревари за тенисистката ни Зоя Чавдарова. За периода 9-19 август състезателката в инвалидна количка участва в три турнира от сериите „Фючърс" - един в Белгия и два в Румъния.

По време на осмия мемориален турнир "Йенс Ванерк" в Антверпен, Белгия, Чавдарова завоюва второ място по единично в утешителния турнир и второ място на двойките заедно с Уи Мин Уанг от Китай. 

Поради травма, състезателката ни отказа участието си на двойки в следващите два турнира от серията. На „Букурещ Оупън" Зоя отпадна на четвъртфиналите от французойката Шарлот Фербанк, която се намира на 41-ата позиция в света. Срещата приключи при резултат 6-2, 4-6, 6-4 за французойката. И на последния турнир двете се срещнаха, този път на полуфинал. Чавдарова приключи участието си в Арджес Оупън на трета позиция.

Тази година състезателката се подготвя активно за квалификацията за Параолимпиадата в Токио през 2020 година във варненския тенис клуб Велто. Участието й в тази серия турнири се реализира с помощта на програма "Спортни Таланти", Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта. През 2019 година Чавдарова получи финансиране от Министерството за участието на състезателката и нейната треньорка в седем турнира за хора в инвалидни колички.

Доброто й представяне в Белгия и Румъния я изкачи с 42 позиции и към момента Чавдарова е на 89-ото място в световната ранглиста.

През месец септември България ще бъде домакин на международен турнир от календара на ITF – Международната тенис федерация, с награден фонд 3000 долара, в който Зоя ще участва с "уайлд кард". Там тя може да извоюва още точки за световната ранглиста и да се доближи до нейната цел – Токио 2020.

Датите на провеждане са 25.09.-28.09.2019 година на кортовете на ТК Локомотив (Пловдив). Към момента заявки да участие са изпратени от състезатели в топ 50 от ранглистата на ITF.