Симона Халеп изпраща силна година. Румънката спечели титлата в Индиън Уелс, игра полуфинал на US Open и ще посрещне новата година като №2 в световната ранглиста.

"В Индиън Уелс спечелих най-голямата си титла. Също така играх добре през лятото и стигнах до полуфиналите в Ню Йорк. Въпреки че отпаднах рано на Ролан Гарос и на Уимбълдън съм доволна от сезона си. Чувствам се по-спокойна, по-уверена и се наслаждавам на всеки мач на корта", заяви Симона.

"Миналата година бе страхотна за мен, но си мисля, че тази беше още по-добра. Двата сезона са свързани, защото през 2014-а научих много неща. Най-важното беше, че се научих да играя без напрежение, когато имам да защитавам точки или титли. И също така разбрах, че ако съм спокойна и се радвам на това, което правя, това ще ми помогне да се концентрирам по-добре и да печеля трудните срещи. Направих много подобрения в играта и в живота си."

"В Румъния постоянно ми казват, че трябва да печеля всичките си мачове, но аз не съм робот. Аз съм нормално момиче и нормална тенисистка. Имам върхове и спадове. Мога да спечеля голям мач, но мога и да загубя такъв. Затова просто се опитвам да се фокусирам върху работата си. Опитвам се да не обръщам внимание на това, което говорят хората."