Световният №1 Яник Синер се класира за четвъртфиналите на US Open, след като записа победа над американеца Томи Пол със 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1. Срещата продължи 2:46 часа.

Мачът започна по-добре за Томи Пол, който направи два бързи пробива и поведе с 4:1 в първия сет. Синер, който играе първия си турнир след скандала с положителните му допинг проби, успя да върне двата брейка и изравни за 4:4. В деветия гейм италианецът пропусна сетбол при сервис на съперника и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него ключови се оказаха трите минипробива в полза на Моркова.

Вторият сет протече изключително равностойно и без никакви осъществени брейкове, като единствената възможност за пробив в частта беше в полза на Синер в 11-ия гейм, но Томи Пол успя да се измъкне. Тайбрекът протече с много грешки от страна на двамата. В крайна сметка италианският тенисист успя да спечели сета при първата си възможност и при четвъртия осъществен минибрейк.

Яник Синер направи пробив още във втория гейм на третата част, а след това поведе с 3:0, за да си отвори пътя към спечелване на мача. Той позволи на американския си съперник да спечели само един гейм през третия сет, а самият той осъществи още един брейк в шестия гейм и след това приключи двубоя при първия си мачбол.

Съперник на Синер в битката за място на полуфиналите ще бъде руснакът Даниил Медведев, който победи португалеца Нуно Боржеш за по-малко от два часа.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК