Новият шампион на Australian Open Яник Синер говори след успеха си във финала с 3-2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 3:6) срещу Даниил Медведев в тазгодишния финал, продължил близо 4 часа.

Синер е третият италиански тенисист в историята с титла от Големия шлем след Никола Пиетранджели и Адриано Паната и първият, който постига това в Мелбърн.

"Даниил, поздравления за невероятния турнир. Толкова много финали вече сме изиграли. Във всеки мач откривам нещо ново, което трябва да подобря. Ти ме правиш по-добър играч. Надявам се да можеш да вдигнеш този трофей, сигурен съм, че можеш. Желая ти всичко най-добро за остатъка от сезона.

Искам да благодаря на всички спонсори, на всички организатори. При моите родители е минус 20 градуса, така че е по-добре да тичаме в горещината тук. Благодаря, че правите този турнир толкова специален.

Благодаря на моя екип, на всички, които работят с мен. дори и по време на турнира опитваме да се подобряваме. Радвам се, че сте до мен. Понякога не е лесно, защото съм млад, но това е положението. Подкрепата е невероятна. Карате ме да се чувствам у дома. Това е корт за 15 хиляди души, но чувството е за много повече.

На всички, които гледат у дома, особено на моето семейство. Бих пожелал на всички да имат моето семейство, те винаги са ми давали да правя това, което искам. Никога не са ме поставяли под напрежение. Тази свобода е много важна за децата. Много благодаря на моите родители. Не знам какво друго да кажа. Ще се видим следващата година", заяви Синер.