Синът на легендарния тенисист Бьорн Борг - Лео спечели със 7:5, 6:3 срещу румънеца Богдан Апостол на старта на турнира в София с награден фонд от 15 хиляди долара. Надпреварата се провежда на кортовете на тенис клуб "Диана" и в нея участват 11 български тенисисти.

19-годишният Лео Борг, който в момента е №815 в световната ранглиста, все още няма титла, но направи своя дебют в турнир от Големия шлем за младежи. 

Трима българи записаха по три победи и успяха успешно да преодолеят квалификациите за предстоящия турнир. Това са Леонид Шейнгезихт, Самиул Конов и Никола Колячев. Още осем родни представители пък започват директно от основната схема.

Поставен под №1 на турнира е Александър Лазаров. Той ще играе в първия кръг с друг наш представител Симеон Терзиев. Поставен под №7 пък е Симон-Антъни Иванов. Шанс за изява ще имат и най-добрите ни млади играчи Пьотр Нестеров, който вече се класира за втори кръг, Илиян Радулов, Виктор Марков и Янаки Милев. Габриел Донев също започва директно от основната схема.