Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Голям скандал беляза турнира от Големия шлем US Open. Той се създаде около мароканския съдия Мохамед Лаяни, който си пзоволи доста интересни реплики и откровени пристрастия по време на мач между ексцетричния Ник Кирьос и Пиер-Юг Ербер.

Кирьос, който често се забърква в скандали, започна мача много трудно, загуби първия сет и изостана с 0:3 във втория. Австралиецът бе видимо изнервен и играта му не вървеше. Показаното от него накара дори част от зрителите да си тръгнат. В този момент Лаяни слезе от стола си и отиде да разговаря с Кирьос.

"Искам да ти помогна! Гледал съм твои мачове. Ти си страхотен за тениса. Знам, че това  в момента не си ти", каза реферът на Кирьос.

Думите му вдъхновиха австралиеца, който успя да обърне двубоя. Поведението на съдията обаче не се хареса нито на Ербер, нито на голяма част от наблюдаващите двубоя.

"Мохамед е много добър съдия и всички знаят това. Той беше загрижен за Ник и за шоуто на корта. Хората започнаха да си тръгват, защото видяха колко нервен е Кирьос и срещата не беше хубаво. Лаяни обаче не трябваше да прави това. ВЗе страна и се опита да влезе в ролята на треньор на Ник. Той е съдия и трябва да си стои на корта", недоволства французинът.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Самият Кирьос обаче е категоричен, че разговорът със съдията не е повлиял.

"Не се чувствах добре и това се виждаше на корта. Дори не слушах какво ми говори Лаяни. Този разговор по никакъв начин не ми помогна", обяви Кирьос.

В дебата за поведението на Мохамед Лаяни се включи и Роджър Федерер, който се изказа доста критично за съдията.

"Той беше твърде дълго долу. Беше си разговор, а един такъв разговор променя нагласата. Това не трябва да се случва и всички го знаят", каза Федерер, който ще се изправи именно срещу Кирьос тази вечер.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ