Сериозен скандал се разрази на мача между Доминик Тийм и Сумит Нагал от втория кръг на US Open. Австриецът записа победа в три сета, но влезе в конфликт с организаторите.

По време на двубоя световният №3 реши да се освежи с енергийна напитка RedBull, но организаторите се намесиха светкавично и го спряха, защото марката не е сред спонсорите на турнира и това няма как да бъде излъчено по телевизията. Последва кратък разговор, след който Доминик се ядоса и заяви: „Дайте ми празна чаша, ще покрия някак кена и ще го излея вътре. Какво, по дяволите, е това?“

След края на срещата вторият поставен в основната схема обясни какво го е раздразнило толкова много.

„Искаха да излязат с отворения ми кен и да го излеят в празна чаша, без аз да наблюдавам процеса. Това ме ядоса, защото анти-допинг правилата са толкова стриктни. Не исках да изпусна от поглед кена си. Имат толкова строги правила, но в същото време предлагат да изпразнят кена в празна чаша без моя надзор“, сподели Тийм по време на пресконференцията.

В следващия кръг двукратният финалист на "Ролан Гарос" ще се изправи срещу шампиона от Ню Йорк през 2014 година Марин Чилич.