Българският тенисист Александър Лазаров спира да се състезава за България и обвини родната федерация за отношението към него, когато се е нуждаел от помощ.

"За хората, които понякога все още се чудят защо Григор Димитров вече години наред отказва да играе за националния отбор, ще кажа само едно, но преди това бих искал да се извиня както на нето, така и на целия му екип. Искам да му се извиня, защото си позволих миналата година да засегна темата и да изкажа разочарование поради факта, че той не играеше с нас. Направих го, защото някак си ми се искаше да прекарваме повече време заедно. По времето на АТП къп 2020-а година в Австралия аз се почувствах за пръв път в живота си истински тенисист, благодарение на избора му да играем двойки заедно, както и вярата от неговия екип, че ставам за нещо голямо в този спорт.

Спечелихме срещу тогавашните номер 1 в ранглистата на двойки, което остава момент, който ме кара да се чувствам горд. За разлика от много хора, когато допусна грешка, нямам проблем да я призная. Животът ме е научил. Поради подобри прояви, действия и маниер от страна на БФТ, спортист като Григор никога не може да има нужното уважение, за да играе за националния отбор. Отне ми време да го разбера, но сега е ред на БФТ да разбере защо са загубили него окончателно и защо от днес нататък губят и мен. Но това го знаем всички… просто не всички го говорят публично. Е, все някой трябва да го направи, нали? Няма проблем това да съм аз", написа в профила си в Инстаграм Лазаров.