Индийската полиция разпитва бившия капитан на националния отбор на Пакистан по крикет Шоаиб Малик преди планираната му сватба с местната тенис звезда Саня Мирза заради обвинения от друга жена, че Малик вече е женен за нея.

Пакистанецът е предупреден да не напуска Индия докато полицията в Хайдерабад проучва случая. Във вчерашните вестници в страната Айеша Сидикуе обяви, че през юни 2002 г. се е венчала за Малик. Тя обвинява крикет звездата, че я е унизил, отричайки за проведената сватба и опита да се ожени за друга жена.

Полицията е посетила дома на Мирза в Хайдерабад, столицата на южния щат Андра Прадеш, където е отседнал Малик. Властите разследват оплакване срещу пакистанеца за заплаха, измама и преследване. Униформените са разпитали и Айеша Сидикуе.

Според информациите спортистът и Сидикуе са се запознали през интернет. Малик, който има забрана да играе за Пакистан заради участие в сбиване в тима на последното турне в Австралия, обяви, че се е оженил за момиче на име Айеша по телефона през юни 2002 г. и дори е подписал брачен сертификат. Той обаче вярва, че е бил измамен и се е венчал за друга жена, която само се представя за Айеша Сидикуе.

Шоаиб Малик е пристигнал в Хайдерабад от Пакистан през миналата седмица, за да участва в подготовката на сватбата си със Саня Мирза, която трябва да се състои на 15 април. Индийската тенисистка по-рано тази година развали една венчавка и обяви решението си да се омъжи за Малик./БЛИЦ