Френският тенисист Беноа Пер вдигна огромен скандал при загубата си с 2:6, 1:6 от италианеца Яник Синер на турнира в Рим, където участва и Григор Димитров. Това стана само дни, след като му изтече карантината заради положителен тест за коронавирус, даден малко преди началото на US Open.

В края на първия сет 31-годишният Пер направи такава сцена на съдията на стола, че мнозина останаха учудени, че не беше наказан и дори дисквалифициран. Даден беше за пример случаят с Новак Джокович, който беше отстранен от Откритото първенство на САЩ заради удар с топка по лайнсмен.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В един момент Пер отказа да довърши мача. Седна на пейката за почивка и обяви, че няма намерение да доиграе срещата, ако не дойде лекар да му окаже медицинска помощ.

След това при френският тенисист хвърли бутилката си на корта. Съдията на стола му каза да я премести от игралното поле и Беноа Пер с ракетата я бутна встрани. Реферът уточни, че трябва да е извън корта и тенисистът с удар прати шишето на трибуните.

След това 24-ият в световната ранглиста видимо нямаше желание да доиграе мача и въобще не преследваше топката при разиграванията. Поведението му напомни на скандала с Ник Кириос на турнира в Рим преди година. Тогава австралиецът хвърли стол и счупи ракетата си.